The Last Guardian


The Last Guardian este un joc recent apărut, în care este vorba despre un băiețel și o creatură mistică, pe nume Trico. Cei doi sunt forțați să lucreze în echipă pentru a explora și scăpa din întunericul ruinelor. Întreaga experiență a jocului se bazează pe relația dintre cei doi. Trico pare a fi una dintre cele mai „convingătoare” creaturi din jocurile video pe care am văzut-o vreodată. Uneori pare draguț și adorabil asemeni unui cațelus, alteori devine puternic și se infurie ușor ca o bestie salbatică. Este o creatură capabilă să gândească de una singură și fără îndoială un partener de călătorie.

gallery-1473926567-the-last-guardian-3

Jocul începe cu băiețelul și Trico, trezindu-se în interiorul unei peșteri. Creatura sângerează și este pusă la pământ, cu o suliță în piciorul ei. Acțiunea și story modul sunt povestite de vocea unui narator bătrân, descriind-ul pe Trico ca o bestie mâncătoare de oameni. „E ceva de care e normal să-ți fie frică”, adaugă naratorul. Deoarece amândoi sun captivi, nu au altă alternativă decât să muncească în echipă pentru a evada. „Vei fi capabil să câștigi încet, încet încrederea lui Trico”, și astfel relația celor doi se dezvoltă natural pe parcursul jocului.

Povestea sa nu este foarte bine explicită : majoritatea cutscene-urilor apar pe la finalul jocului, iar în afara rarelor momente în care naratorul isi face prezența, cele mai multe detalii ale jocului rămân neexplicate, lăsînd jucătorul în ceață. În loc de asta, story-ul ne este într-un mod mai primitiv prin intermediul gameplay-ului.

top-2016-the-last-guardian-4k-wallpapers

 

În mare parte, nu trebuie decât să îți dai seama cum să ajungi dintr-o anumită zonă în alta, folosindu-te de abilitățile specifice fiecăruia. Băiatul poate pătrunde prin micile crăpături și ajunge în zone mai puțin accesibile sau înguste în timp ce Trico poate ateriza pe ariile mari și proteja pe băiețel de orice încearcă să-l rănească. De cele mai multe ori nu trebuie decât să te urci pe spatele lui Trico și să îl ghidezi acolo unde vrei să mergi. The Last Guardian nu oferă informații precise cu privire la pașii care sunt necesari să îi faci, ceea ce inseamnă că trebuie observate cu mare atenție împrejurimile ruinelor.

Deși, The Last Guardian oferă o acțiune liniară, rigidă, lumea jocului este „inconștientă”, lăsându-te să interacționezi cu unele obiecte și cu altele nu, ce pot duce la o mulțime de timp pierdut. Ca orice joc recent lansat, rareori este posibil să meargă totul cum trebuie fără nici un fel de probleme tehnice. Desigur, acest caz nu se aplică și aici. De multe ori se pot observa unele obiecte lovindu-se de altele, sau băiatul, care rămâne „blocat”. Structura liniară a jocului face din aceste momente cele mai frustrante și nu e nimic altceva de făcut decât să încerci iar și iar.

boy_riding_trico

Pe scurt, The Last Guardian este jocul tipic de acțiune și aventură ce are o mulțime de probleme care îl trag în jos. În ciuda povestii neclare, cei mai multi îl vor găsi emoționant datorită relației de prietenie dintre cei doi.

În urma celor menționate, The Last Guardian este disponibil pe PlayStation.com la precomandă.

Facebook Comments