HP Spectre x360 – Laptopul premium al anului

Noul model HP Spectre x360 seamănă foarte mult cu modelul x360 ce a ieșit la vânzare anul trecut. Dar care sunt diferențele pe care acesta le aduce ? Pentru început, este mai subțire, măsurând 13.8 mm, este mai ușor și luminos, în timp ce meține același display de 13.3 inch. Camera lui Spectre x36o este acolo unde majoritatea se așteaptă să fie, deasupra ecranului. Are de asemenea și o cameră ce suportă Windows Hello. Deci, utilizatorul poate doar să arunce o privire la cameră pentru a face deblocarea și mai ușoară, lucru ce funcționează foarte bine, aș putea spune.

Display-ul laptopului conține touchscreen IPS pe 1080 pixeli, cu posibilități de vedere mai bună a unghiurilor și culori mult mai deschise. Corpul său este alcătuit în întregime din aluminiu și chiar se simte ca un model premium la atingere. De-a lungul marginii drepte se găsesc 2 porturi USB de tip C, cu suport Thunderbolt 3. Spectre 360x este unul din puținele laptopuri cu USB-C, ce sunt folosite pentru periferice sau alte display-uri(alte modele ar fi MacBook și RazerBlade). Daca dorești, spre exemplu, a folosi un cablu HDMI sau alt tip, vei avea nevoie de un adaptor sau, probabil, un monitor cu suport USB-C.

Deși avem 2 porturi ce sunt folosite în principal pentru alimentarea lui, în partea stângă regăsim un jack pentru căști și un USB standard 3.0. Alături de acestea, tot în partea din spate apare și butonul de power, care, după părerea mea, este singurul inconvenient al design-ului. Desigur, functionează bine și nu face figuri, dar de multe ori este foarte ușor să îi închizi ecranul fără să îți dai seama, mai ales când dorești să-l muți dintr-un loc în altul.

Puteți achiziționa HP Spectre, cu ultima generație de procesor Intel Core, i5 sau i7, la alegere. Modelul care pornește de la 1299$ are integrat un dual-core i7, 512 memorie de tip SSD și 16 GB RAM. Aspectul exterior nu-l încadrează în seria laptopurilor de gaming, dar este mai mult decât evident ca Spectre x360 este o mașină ultra performantă, ce poate satisface nevoile oamenilor.Personal, consider că varianta mai ieftină este una îndeajuns de satisfăcătoare pentru majoritatea oamenilor. Redus la 1000$, laptopul vine cu un procesor Intel Core i5, 8 GB RAM și 256GB SSD.

Una din piesele de rezistență ce îl fac să își merite prețul este durata de viață a bateriei. În urma unor teste recente, s-a constat că poate rezista până la 8-10 ore lucratoare în decursul mai multor zile, fără a conecta cablul de alimentare. Chiar și în urma folosirii unor aplicații care, în mod obișnuit ar micșora durata de funcționare al unui laptop, nu discutam despre acest aspect și în cazul lui HP Spectre .

Asadar, sunt de părere că Spectre x360 este unul din device-urile rar întâlnite, cu aceleași componente ca la oricare altul, dar care puse laolaltă, formează ceva demn de admirat.

Facebook Comments