Honor Magic, smartphone-ul chinez cu inteligență artificială

Mult așteptatul model Honor Magic a fost, însfârșit anunțat în China săptamana trecută. Asemeni modelelor Samsung Galaxy S6 Edge și S7 Edge, Magic vine cu o particularitate a design-ului puțin ieșită din comun : un ecran curbat, în toate colțurile acestuia. Deși, numele „Magic” vine mai degrabă de la software.

Telefonul integrează un procesor octa-core Huawei Kirin 950(cu frecvența 2,3 GHz), 64GB spațiu de stocare și 4GB memorie RAM. Ecranul  măsoară doar 5,09 inch, cu o rezoluție 2560 x 1440 pixeli. În ciuda faptului că are o dimensiune mai mică a display-ului, Honor asigură o calitate foarte bună a imaginilor și videoclipurilor, prin prezența a 577 pixeli pe inch. Dacă ar fi să vorbim despre sistemul de camere, acesta este identic cu cel prezent la Hauwei P9 și Honor 8 : dual-camera de 12 megapixeli pe spate și camera frontală de 8 megapixeli. La exterior, telefonul este înfășurat de 2 panouri de sticlă, și ele fiind de asemenea curbate în toate directiile și prinse de o bară metalică .

Magia lui Honor constă în frumusețea funcțiilor noi pe care le posedă. Una din ele ar fi Wise Screen, ce se bazează pe un senzor cu infraroșu al camerei frontale și al bării metalice cu rol de a recunoaște utilizatorul. În caz contrar, mesajele, apelurile sau alte notificări nu sunt afișate. În plus, dacă telefonul este pus în buzunar, ecranul se închide automat. Inteligența artificială este foarte utilă în multe din situațiile de azi. Spre exemplu: dăca o persoana conduce, Honor se schimbă automat pe modul drive. Dar, după părerea mea, cea mai utilă funcție este MagicLive, ce poate face viața utilizatorului mult mai usoară

Cât despre lansare, știm doar că produsul este disponibil exclusiv în China, momentan. Sperăm să îl vedem curând și în magazinele europene, cu toate că alte modele asemănătoare acestuia, lansate de Huawei, se află deja în stocurile magazinelor. Prețul nu este unul exagerat, chiar convenabil, aș putea spune, ajungând undeva aproape de 510 euro.

Facebook Comments