Facebook adaugă mini-jocuri în Messenger și News Feed

Ieri, Facebook a introdus o nouă inițiativă numită Instant Games, ce speră să prindă amploare. Instant Games este o platformă de jocuri construită în HTML5 ce le permite utilizatorilor să acceseze mini jocuri în Messenger și News Feed, fără a fi nevoie să le instaleze.

Serverul a lansat ieri în closed beta un mini packet de 17 jocuri, cum ar fi Pac-Man, Space Invaders, Field 100M, Galaga,Endless Lake, Hex și Words with Friends. Ele pot fi accesate prin intermediul unei noi iconițe, cu aspect de controller, situat deasupra câmpului pentru mesaje. Conform lui Leo Olebe, directorul de la global games partnerships, compania urmărește să introducă un mixaj între jocurile clasice și cele noi, pentru a acoperi o gamă cât mai largă și pentru a satisface toate preferințele utilizatorilor.

 

Deși, acestea nu sunt primele jocuri accesibile de pe Messenger. Pe lângă șah, basket și altele, Facebook primește acum o serie de jocuri ce pot fi inițiate din orice conversație atât de pe mobil cât și de pe calculator. Odată pornit orice joc, fiecare participant din conversație are dreptul la cate o rundă, scorul fiecăruia fiind afișat în conversație.

Instant Games este disponibil momentan în 30 de țări pentru versiunea IOS 8 sau mai mult și Android versiunea 5 sau mai mult.

Facebook Comments